Skip to main content
Căutați
favicon

Volvo CE promovează un viitor sustenabil prin intermediul utilajelor electrice

Cu trei noi utilaje electrice compacte – L20 Electric, EC18 Electric și ECR18 Electric – introduse acum pe piață, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) își demonstrează angajamentul de a contribui la crearea societății în care dorim să trăim, oferind cea mai extinsă gamă de utilaje electrice din această industrie. În prezent, clienții au la dispoziție cinci modele dintre care pot alege.

Utilaje electrice Volvo
Compact Crawler Excavator And Compact Wheel Loader Electric Rang

Cele trei modele noi pot fi rezervate online în vederea livrării în 2022. Demonstrând încă o dată că soluțiile durabile nu sunt doar o promisiune pentru viitor, ci o adevărată inovație pentru astăzi, gama tot mai largă de utilaje electrice Volvo CE oferă clienților un mediu de lucru mai curat, mai silențios și mai confortabil – dar acum oferind o gamă și mai largă de opțiuni pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor acestora.

Aceste ultime inovații reprezintă următorul pas către ambiția Volvo CE de a atinge un nivel minim de emisii de gaze cu efect de seră până în 2040 – concomitent cu dezvoltarea soluțiilor privind pilele de combustie pe bază de hidrogen și a unor modele cu motoare cu combustie internă mai durabile – și face parte din obiectivul Grupului Volvo de a avea cel puțin 35% din gama totală de vehicule complet electrice până în 2030.

sarcină utilă de 1,8 t

sarcina utilă a L20 Electric

Încărcare rapidă

Poate fi încărcat până la 80% în 1,25 ore

Rază de pivotare foarte scurtă

Perfect pentru spații restrânse

Melker Jernberg, președintele Volvo CE, spune: „Suntem mândri să devenim lideri în cadrul industriei noastre privind lupta împotriva schimbărilor climatice, în calitate de producători cu cea mai mare gamă de utilaje electrice din lume. Nu numai că oferim soluții concrete pentru un mod de lucru mai sustenabil, dar adăugăm și mai multă forță activităților clienților noștri, oferindu-le o gamă cât mai variată de soluții care să se potrivească în mod optim nevoilor acestora.”

Încărcătorul compact pe roți L20 Electric și excavatoarele compacte EC18 Electric și ECR18 Electric se alătură celor deja lansate,L25 Electric și ECR25 Electric. Cele două modele existente sunt deja consacrate în piață și se dovedesc a aduce putere și performanță într-un cadru mai prietenos cu mediul. Cele trei noi modele reprezintă cele mai recente adaosuri în cadrul angajamentului Volvo CE, printre primii din industrie, de a trece gama sa de încărcătoare pe roți compacte și excavatoare compacte de marcă Volvo în varianta electrică și de a opri dezvoltarea de noi variante cu motoare diesel.

Modelul L20 Electric este un concept consacrat, bazat pe modelul mai mare, L25 Electric. Acesta are o sarcină utilă de 1,8 tone și o legătură de tip paralel care oferă o vizibilitate mare asupra atașamentului utilizat, o înălțime de ridicare remarcabilă, precum și mișcări 100% paralele – ceea ce îl face perfect pentru activitățile de stivuire. Estimat să ofere până la șase ore de utilizare activă la fiecare încărcare, utilajul electric este disponibil cu un pachet de baterii opțional (33kWh sau 40kWh) și reduce întreținerea cu 30%. Pe lângă condițiile de lucru mai sigure oferite de silențiozitatea aproape totală, confortul în exploatare este, de asemenea, îmbunătățit datorită noii frâne de parcare automată cu funcție de menținere în pantă și a unei game de moduri de lucru personalizabile.

Scurt, dar robust, ECR18 Electric de 1,8 tone este conceput pentru a oferi aceeași stabilitate și experiență de operare de cea mai bună calitate pe care clienții o așteptau de la versiunea diesel, având însă avantajul unui nivel redus de zgomot și de vibrații și al unui sistem hidraulic mai receptiv datorită cuplului complet. Cu o durată de lucru activă preconizată la patru ore, pentru fiecare încărcare, în funcție de mediu și de sarcina în chestiune, modelul ECR18 Electric beneficiază, de asemenea, de o rază ultra scurtă de pivotare (perfectă pentru spațiile restrânse). A fost proiectat pentru a fi durabil – de la contragreutatea pentru profil înalt la panourile de oțel și furtunurile din interiorul brațului.

Ușor de manevrat și de transportat, agilul EC18 Electric propune clienților un excavator compact, eficient din punct de vedere al costurilor, care operează în regim de 1,8 tone. Șasiul variabil se retrage la mai puțin de 1 m și se extinde până la 1,35 m, permițându-i să se strecoare în cele mai înguste zone, în timp ce designul mașinii asigură încadrarea corectă a cadrului, a brațului oscilant și a cilindrului pe lățimea șenilelor, ceea ce duce la o vizibilitate optimă și la un risc redus de avariere a utilajului atunci când se lucrează în apropierea obstacolelor. Pe lângă comenzile ergonomice, o cabină spațioasă și o gamă de setări personalizabile, acesta oferă, de asemenea, oportunitatea unei cabine etanșe și încălzite.

Toate cele trei utilaje sunt dotate cu un încărcător încorporat care permite încărcarea de la 0 la 100% în mai puțin de șase ore. Cu ajutorul unui încărcător rapid opțional, extern, modelul L20 Electric se va încărca complet în mai puțin de două ore, în timp ce ECR18 Electric și EC18 Electric se vor încărca până la 80% în până la 1,25 ore. Pentru o imagine cât mai exactă, dealerii Volvo pot calcula durata de funcționare preconizată și soluția optimă de încărcare în funcție de activitățile clienților. Folosind oricare dintre aceste utilaje, clienții pot opera în zone sensibile la zgomot și în afara orelor standard, precum și în cadrul proiectelor cu emisii reduse de carbon și în spații închise, fără a fi nevoie de sisteme costisitoare de extracție a fumului.

De asemenea, clienții oricărora dintre cele cinci modele electrice vor putea beneficia în curând de o nouă soluție de gestionare a flotei, concepută special pentru monitorizarea de la distanță a utilajelor electrice. Aplicația de gestionare a utilajelor electrice  (EMMA) va oferi informații valoroase despre nivelul bateriei și orele de lucru rămase, stadiul de încărcare, locația geografică și multe altele, pentru a ajuta clienții să-și îmbunătățească timpul de funcționare.

Ca și în cazul primelor modele electrice introduse în 2019 și aduse pe piață în 2020, Volvo CE are acum disponibil un instrument de rezervare pentru a permite clienților să comande unul dintre aceste trei noi utilaje, disponibile în 12 țări europene, înainte de a se extinde pe alte piețe. Clienții care fac rezervă online până la 31 decembrie 2021 vor primi un cadou suplimentar – o cupă Volvo gratuită, pentru achiziționarea modelului L20 Electric și două cupe Volvo gratuite, pentru achiziționarea modelului ECR18 Electric sau EC18 Electric.

Pentru oricine dorește să comande unul dintre aceste utilaje mici, dar puternice – și să contribuie la rândul lor la un viitor mai bun – te rugăm să vizitezi www.volvoce.eu/electric-machines.

În cazul în care ai ratat evenimentul de lansarea digitală Add Electric, îl poți urmări aici:

YouTube

Prin încărcarea videoclipului, acceptați politica de confidențialitate a YouTube.
Află mai multe

Încărcați video

Apasă contact

Sandra Jansen
Volvo Marketing & Communications Manager

[email protected]
T: +49 89 800 74 – 460

Credit: Volvo Construction Equipment Germany GmbH. 85737 Ismaning.
(Publicație gratuită – se solicită acordul pentru copiere)