Skip to main content
Căutați
Ascendum A Logo în albastru

EXCAVATOARE – CUM APRECIEM DURABILITATEA ?

18.06.2024

Dincolo de importanța unor caracteristici funcționale (ex. capacitatea de ridicare, raza de săpare etc) dacă excavatorul dvs. nu funcționează, atunci nu lucrați. DURABILITATEA echipamentelor grele este esențială pentru a maximiza timpul de funcționare. Am inclus  o listă de cinci elemente de proiectare a excavatoarelor care pot face diferențe mari când vine vorba de durabilitate.

1. BRAȚ ȘI BALANSIE
Pe lângă cupă, acestea preiau cea mai mare parte a solicitării în lucru. Cu toate acestea, grosimea oțelului folosit în ele variază de la producător la producător, la fel ca și protecția lor în garanție. VOLVO și-a propus să monteze plăci de oțel cu 5-6 mm mai groase decât majoritatea competitorilor, pentru o durabilitate superioară în timp.

2. ȘASIUL SUPERIOR ȘI ȘASIUL INFERIOR
Mulți dintre clienții noștri operează excavatoarele pe teren accidentat, motiv pentru care VOLVO pune accent pe rezistență în designul plăcilor groase de protecție a furtunurilor transmisiei și sistemului de rotire.

3. PLĂCI DE UZURĂ ÎNTRE BRAȚ ȘI CUPĂ
În timp, îmbinarea dintre braț și cupă se va uza. La un excavator tradițional cu butuci la prinderea brațului, dupa ce se uzează, aceștia trebuie tăiați, înlocuiți și găuriți pentru a reface prinderea. Pentru a evita acest lucru, VOLVO folosește plăci de uzură înșurubate în loc de butuci- pot fi înlocuite ușor iar brațul poate fi gata de lucru în câteva ore și nu în câteva zile.

4. COROANĂ DE ROTIRE ÎN BAIE DE GRESARE
Capacul de etanșare de la baia de gresare a coroanei de rotire ar trebui să fie ridicat deasupra șasiului și suficient de strâns pentru a împiedica apa să intre, dar și suficient de ușor de accesat în mod regulat pentru a verifica dacă a intrat apă.La unii producători capacul este chiar la nivelul șasiului favorizând apa să intre în timp. De asemenea, la VOLVO veți economisi timp la gresarea coroanei de rotire – punctele de gresare se afla în partea din față a mașinii, deoarece este clar că nimeni nu vrea să se târască sub spatele unui excavator pentru această operațiune.

5. CABLAJUL ELECTRIC
Pare evident că o zonă electrică ar trebui să fie impermeabilă, nu? Ai crede că da, dar sunt utilaje la care aceasta nu se întâmplă neapărat. De asemenea VOLVO plasează tabloul electric acolo unde puteți ajunge la el de la nivelul solului, mai degrabă decât în ​​acea zonă înghesuită din spatele scaunului.

Unul din motivele pentru care, în cazul Excavatoarelor RULATE
CLIENȚII aleg VOLVO, DURABILITATEA le recomandă!

CONTACT

Nicu Gidei
Manager Echipamente rulate și închirieri

CEREȚI DETALII WHATSAPP
T: +40 735 216 287

Contact de presă

Nicu Gidei
Manager Echipamente rulate și închirieri

Credit: Ascendum