Skip to main content
Căutați

Noile excavatoare compacte, dar puternice Volvo EC37 și ECR40

28.05.2024

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) oferă o stabilitate deosebită, un confort remarcabil și o productivitate sporită prin introducerea a două noi excavatoare compacte – EC37 de 3,5 tone și ECR40 de 4 tone.

Beneficiind de o funcționare silențioasă și de o întreținere ușoară, precum și de spațiu și confort datorită noii cabine moderne, aceste excavatoare compacte sunt pregătite să ofere performanțe ridicate în ceea ce privește forța de rupere și a capacități de ridicare în numeroase activități. Noile modele înlocuiesc excavatoarele EC35D, ECR35D și ECR40D, care au fost retrase treptat din uz, și oferă multe beneficii extraordinare pentru clienți, beneficii care au fost deja introduse la excavatoarele lansate recent, ECR50 și ECR58.

Acest duo dinamic asigură aceeași ușurință în exploatare, precum și o stabilitate superioară, asigurând performanțe deosebite. Utilizând aceeași platformă și aceleași componente, unica diferență fiind aceea că EC37 dispune de un design convențional al structurii superioare, în timp ce ECR40 beneficiază de un concept cu rază scurtă pentru a permite utilizarea în spații mai restrânse.

Echipamente versatile și stabile

Modelele beneficiază de un nou tren de rulare alungit care le permite să mențină o stabilitate optimă în aproape orice mediu, datorită unui raport mult mai bun al greutății asigurat de contactul mai extins dintre șenile și sol. Presiunea crescută exercitată de sistem asigură o forță de tracțiune impresionantă la urcarea pantelor sau la deplasarea pe teren accidentat, în timp ce forța de rupere, forța de smulgere și capacitatea de ridicare superioare ale utilajelor oferă întreaga capacitate de a îndeplini sarcinile de lucru.

Grație setărilor personalizate privind debitul hidraulic și modurilor de lucru adaptate la o gamă largă de atașamente și aplicații, acum este mai ușor ca niciodată să configurați utilajul pentru orice sarcină necesară, ceea ce duce la o performanță sporită a acestuia și la creșterea timpului de funcționare. Iar în cazul în care există mai multe persoane care operează utilajul, clienții pot configura controlul în funcție de modul în care fiecare persoană consideră că este potrivit, cu doar câteva ajustări simple ale setărilor de la noua interfață.

De asemenea, dispozitivul opțional de apucare (THUMB) acționat hidraulic de la Volvo oferă o nouă perspectivă în materie de productivitate – oferind flexibilitate și control atât de necesare în numeroase domenii de aplicare, cum ar fi ridicarea, stivuirea, transportul, amplasarea și încărcarea. Acesta poate fi complet retractat pe braț pentru a permite utilizarea liberă a cupei sau a ciocanului.

Confort și control fără efort

Noile excavatoare EC37 și ECR40 sunt echipate cu aceeași cabină spațioasă, ergonomică și silențioasă care a fost utilizată pe excavatoarele ECR50 și ECR58 – considerată una dintre cele mai bune cabine de pe piață, cu un design exterior modern. Aceasta oferă un mediu de lucru mai plăcut, o vizibilitate remarcabilă și tot confortul necesar pentru a reduce oboseala, a spori productivitatea și pentru a permite operatorilor să rămână concentrați pe tot parcursul zilei.

Dispunând de un sistem de navigație intuitiv și de comenzi proporționale, aceste utilaje compacte reprezintă alegerea perfectă chiar și pentru operatorii recent instruiți. Sistemul hidraulic cu funcționare lină și cu o configurație practică, dar exhaustivă, pentru mai multe tipuri de activități – împreună cu o rotiță de comandă, un afișaj color de 5″ și o interfață intuitivă – asigură o excelentă capacitate de control, permițând în același timp operatorilor să adapteze în mod eficient utilajele la orice cerințe.

Timp de funcționare sporit și întreținere redusă

Noile modele compacte se remarcă prin intervale de ungere la 50 de ore, puncte de service ușor de accesat, capote cu deschideri ample pentru motor și spate, un rezervor de combustibil cu o capacitate foarte mare, de 70 de litri, care asigură un timp de funcționare maxim. Datorită opririi automate a motorului, orele nelucrate nu sunt înregistrate, menținând funcționarea eficientă a utilajului pentru mai mult timp și reducând în același timp costurile de întreținere. Filtrul de ulei hidraulic multifuncțional brevetat asigură, de asemenea, o protecție excepțională a sistemului hidraulic.

În ciuda faptului că sunt utilaje compacte, EC37 și ECR40 dispun de toate funcționalitățile, precizia și puterea necesare pentru a face față provocărilor oricărui șantier, oferind în același timp cea mai bună experiență pentru operator.

Pentru mai multe informații despre cele două noi excavatoare compacte, vizitați site-ul nostru web.

PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII

ANNE BAST
Head of Brand, Marketing & Communication

[email protected]
T: +49 73 55 859 06

Photos: © Volvo Construction Equipment
Text: Utilaje&Constructii