Skip to main content
Căutați

Noile excavatoare Volvo sporesc productivitatea clienților

O nouă gamă de excavatoare de la Volvo Construction Equipment (Volvo CE) aduc o schimbare de look modernă care duce
clienții în viitor – în timp ce împinge limitele productivității, eficienței combustibilului și costului total de proprietate.

11.06.2024

Cele mai noi modele au fost refăcute pentru a fi mai spațioase și mai ergonomice ca niciodată, ca parte a unui concept de design ambițios, pentru a ajuta clienții să obțină rezultate remarcabile. Noua gamă – datorită, în mare parte, unui nou mediu de operare cu o interfață om-mașină (HMI) îmbunătățită – nu numai că arată bine, dar a fost construită pentru a răspunde în mod robust la provocările de azi și de mâine. Kurt Deleu, șeful Departamentului de Product Management Excavatoare, spune: „Am fost întotdeauna mândri să conducem piața cu linia noastră inovatoare de excavatoare, iar acum, cu această nouă gamă, ne ajutăm clienții să obțină și mai mult de la utilajele lor. Acest design modern îmbunătățește semnificativ experiența operatorului, permițând utilajului și persoanei să ofere o performanță puternică, potrivită pentru provocările șantierelor de astăzi.”

Introduse primele în Europa și Turcia sunt cele mai noi excavatoare pe șenile EC500, EC400 și EC230 – toate beneficiind de aceeași gamă impresionantă de dotări avansate tehnologic și care au fost prezentate la Volvo Days 2024 din Eskilstuna, Suedia.

Experiență îmbunătățită a operatorului

Un nou mediu elegant pentru operator oferă și mai mult spațiu și confort, cu o cutie frigorifică pentru depozitarea obiectelor și conexiuni USB și Bluetooth pentru încărcarea telefoanelor mobile, redarea de muzică și facilitarea comunicării la fața locului. În plus, datorită unui HMI îmbunătățit, a unei porniri a motorului fără cheie și a unei camere de luat vederi mereu active, o zi de lucru productivă poate fi desfășurată cu ușurință și, mai presus de toate, în siguranță.

O etanșare mai bună asigură, de asemenea, o mai mică pătrundere a prafului în interiorul cabinei, în timp ce încălzirea, ventilația și aerul condiționat îmbunătățite asigură o circulație superioară a aerului și un risc redus de oboseală. Împreună cu nivelurile de zgomot mai scăzute și cu protecția solară încorporată, experiența operatorului este acum mai confortabilă ca niciodată.

Eficiență a combustibilului și TCO îmbunătățite

Tehnologia inteligentă din spatele noului sistem electro-hidraulic permite senzorilor să monitorizeze mișcările operatorului și să trimită semnale pentru a comanda supapă principală de control. Rezultatul este o mișcare lină și precisă a brațului, a cupei și a altor elemente atașate ale excavatorului, precum și o săpătură și o încărcare mai precise.

Printre o serie de alte caracteristici care sporesc eficiența se numără un sistem de răcire inteligent, reglarea turației motorului și optimizarea pompei motorului pentru a minimiza și mai mult consumul de energie, precum și o funcție de creștere automată a puterii pentru a asigura o setare automată a presiunii sistemului. Toate aceste caracteristici suplimentare nu numai că au ca rezultat o mai bună eficiență a consumului de combustibil, dar reprezintă și o îmbunătățire a costului total de proprietate (TCO).

Precizie și productivitate

Noile excavatoare sunt concepute pentru a-i ajuta pe clienți să obțină mai mult cu mai puțin efort și să lucreze cu mai multă precizie și viteză ca niciodată. Datorită noului sistem electro-hidraulic și automatizării mișcărilor brațului și ale cupei, oboseala operatorului este redusă și eficiența este crescută, facilitând săpături precise și timpi de ciclu mai mici cu un nivel minim de intervenție.

Siguranță

Posibilitatea de a prestabili limitele de adâncime, înălțime și oscilație ale brațului asigură faptul că operatorii își îndeplinesc sarcinile la cele mai înalte standarde de siguranță posibile. Acest lucru îi poate ajuta să evite pericolele de deasupra sau de sub pământ, cum ar fi liniile electrice, țevile și cablurile, pereții sau barierele – precum și, cel mai important, orice om de pe șantier.

Sistemul de vizualizare inteligentă cu clasificare a obstacolelor (Volvo Smart View with Obstacle Classification) oferă operatorilor o vizibilitate de 360° asupra împrejurimilor utilajului, datorită camerei sale și a noului sistem de detecție radar. Beneficiind de tehnologia de deep learning, această funcție alertează operatorii dacă sunt detectate obiecte sau ființe umane în apropiere sau chiar la distanță. Raza de acțiune a radarului poate fi ușor pre-setată pe un ecran high-definition, în funcție de limitarea mediului de lucru.

Capacitate superioară de utilizare

Excavatoarele Volvo se mândresc deja cu unele dintre cele mai lungi intervale de utilizare din industrie, cu schimburi de ulei de motor, filtre de ulei de motor și filtre de combustibil la 1.000 de ore. Dar, cu aceste modernizări recente, utilizarea este îmbunătățită și mai mult, întreținerea zilnică fiind acum mai sigură și mai ușor de realizat de la nivelul solului.

Capota motorului poate fi acum deschisă complet, condensatorul rabatabil face ca radiatorul și răcitorul de ulei să fie mai ușor de inspectat, o supapă de închidere facilă previne scurgerile de combustibil, iar golirea lichidelor a fost făcută mai simplă și mai ecologică.

Mai multe avantaje

Funcționalitatea de ultimă generație poate fi îmbunătățită prin adăugarea gamei de noii soluții inteligente Volvo CE, inclusiv Volvo Active Control, On-Board Weighing și Dig Assist 2D și 3D, care oferă o tehnologie neegalată de ghidare și control a utilajului.

Specificații cheie:

EC230 EC400 EC500
Motor Volvo D6J Volvo D13J Volvo D13J
Greutate de funcționare 21 000 – 25 000 kg 39 000 – 41 600 kg 49 000 – 52 300 kg
Putere brută 129 kW 253 kW 312 kW
. . . la turația motorului 1800 r/min 1600 r/min 1600 r/min
Capacitate cupă 1.44 m3 2.44 m3 3.5 m3
Capacitatea de ridicare, de-a lungul trenul de rulare 7 990 kg 15 890 kg 18 460 kg
. . . la întindere / înălțime 6 / 1.5 m 6 / 1.5 m 6 / 1.5 m
Întindere maximă de excavare 9 145 – 10 365 mm 10.450 – 11.855 mm 10 935 – 13 090 mm
Adâncime maximă de excavare 5 925 – 6 945 mm 6 755 – 8 290 mm 6 585 – 8 860 mm
Forța de rupere, SAE J1179 (Normal) 146 kN 214 kN 249 kN
Forța de rupere, SAE J1179 (Boost) 154 kN 234 kN 272 kN
Forța de spargere, SAE J1179 (Normal) 144 kN 188 kN 224 kN
Forța de spargere, SAE J1179 (Boost) 153 kN 205 kN 245 kN
Lățimea totală 2999 mm 3340 mm 3340 mm
Rază pivotantă a cozii 2870 mm 3600 mm 3880 mm

Contact de presă

Anne Bast
Head of Brand, Marketing and Communication

Dovezi: Volvo Construction Equipment
(Publicație gratuită – trebuie prezentat un voucher)