Skip to main content
Căutați
favicon

Volvo R100 cu motor Stage V

Volvo CE a extins distribuția modelului de basculantă rigidă R100 95 tone (105 tone). Mutarea vine datorită adăugării unui motor certificat Stage V/Tier 4 Final.

Volvo Starre Muldenkipper r100e

Dovedit pe șantierele din întreaga lume, basculanta rigidă R100 de la Volvo Construction Equipment (Volvo CE) este acum echipată cu un motor Stage V/Tier 4 Final, upgrade ce-i permite să intre pe piețele reglementate în ceea ce privește emisiile și să deschidă distribuția sa la nivel mondial. Cu o dimensiune și o capacitate care o fac cea mai mare basculantă rigidă din gama companiei, R100 promite să reducă pentru clienți costurile de operare prin creșterea productivității, a eficientei consumului de combustibil, a confortului operatorului și a timpului de funcționare.

95000 / 209,439

Capacitatea de încărcare utilă kg/lb.

166 280 / 366,584

Greutate bruta kg /lb.

783 kW

Motor Etapa V cu 2.100 U/min

Puterea este dată de un motor premium de 783 kW (1.075 CP) Stage V/Tier 4 Final, cu o transmisie combinată ce asigură un cuplu ridicat, o forță de tragere remarcabilă și tracțiune la sol, pentru o performanță optimă. Performanța transmisiei este asigurată de sistemul Volvo Dynamic Shift Control, care asigură automat selecția optimă a treptelor de viteză, a turației și a cuplului pentru o eficiență dovedită a consumului de combustibil.

Clienții se pot aștepta să cheltuiască mai puțin pentru fiecare transport cu R100, având o caroserie cu două pante cu o capacitate de 79 yd 3 (60,4 m 3 ) pentru o reținere optimă a încărcăturii și o schimbare minimă a acesteia. Politica fluxului de încărcare permite operatorului să atingă o sarcină utilă medie constantă, în timp ce durata rapidă a ciclului de descărcare a caroseriei asigură o eficiență completă. Motorul Stage V/Tier 4 Final R100 include un mod Economy selectabil de schimbare a treptelor de viteza, pentru aplicații de lucru mai ușoare sau în regim de viteză mare de deplasare, si o funcție de oprire automată a motorului cu sincronizare adaptabilă,care reduce oprirea inutilă a motorului în scopul a reduce uzura motorului și costurile de operare.

Volvo se bazează pe capacitatea ridicată și performanțele de transport ale basculantei sale rigide cu sisteme inteligente de monitorizare. Opțiunea de cântărire la bord (OBW) se asigură că utilajul mută în siguranță sarcina utilă maximă, pentru o producție rentabilă.

R100 este disponibil împreună cu sistemul telematic al Volvo – CareTrack, care monitorizează de la distanță datele operaționale, inclusiv consumul de combustibil, utilizarea utilajului, rapoartele de funcționare în regim de ralanti și poziția GPS.

Clienții interesați de creșterea productivității proiectelor existente și viitoare au acces la Volvo Site Simulation, prin intermediul dealerului Volvo local. Instrumentul ajută la definirea celei mai profitabile flote de echipamente, a configurației amplasamentului și a rezultatelor proiectului, în funcție de nevoile clienților. Prin utilizarea simulării, clienții și distribuitorii pot lucra împreună pentru a pune la punct un plan de echipare înainte de începerea unui proiect.

Durabil prin design

Timpii de disponibilitate și productivitatea sunt centrate pe designul durabil al utilajului, care promovează o protecție ridicată a componentelor, cicluri de viață mai lungi și intervale extinse de întreținerea planificată.

Cu o benă din oțel dur 400-HBW rezistent la impact și la abraziune, cuplată la un șasiu rezistent, basculanta rigidă R100 obține performanțe de lungă durată utilizând:

  • Un centru de greutate scăzut.
  • Suspensie frontală dinamică McPherson.
  • Zona roților și ampatamentul special concepute pentru a asigura utilajului o stabilitate excelentă pe toate tipurile de suprafețe de rulare.
  • Designul cadrului „Guler de cai” oferă flexibilitate la torsiune, pentru o durabilitate ridicată în timpul deplasării în teren accidentat.
  • Cadru proiectat cu rezervoare suspendate și alezaje cu manșon pentru durabilitate și fiabilitate structurală ridicată.

Alegerea operatorului

R100 aduce, de asemenea, productivitatea și siguranța operatorului în prim-plan – începând cu cabina certificată ROPS/FOPS si continuând cu treptele și pasarelele antiderapante ce permit o intrare sigură în utilaj. Cu vibrații și zgomot exterior reduse, cabina este montată pe suporturi de izolare de tip vâscos; si împreună cu suspensia frontală dinamică de tip McPherson oferă confort la conducere.

Din scaunul cabinei, operatorul poate observa cu ușurință șantierul și zonele înconjurătoare datorită parbrizului cu unghi de înclinare mic și a geamurilor de dimensiuni mari. Buna vizibilitate este completată de un sistem de conștientizare la 360°, oferit de Volvo Smart View. Sistemul folosește mai multe camere montate la exterior cu unghi ultra-larg pentru a reda o vedere panoramică a vehiculului și a zonei de lucru înconjurătoare, cu ajutorul afișajului de bord.

În plus față de sistemul de direcție cu efort redus, toate afișajele și comenzile ergonomice sunt la îndemână, lângă scaunului Volvo cu suspensie pneumatică reglabilă, ușor de ajustat pentru a se adapta la fizicul operatorului.

Volvo R100E Muldenkipper

Pentru niveluri ridicate de control al vitezei și navigației, R100 este echipat cu două sisteme de frânare de încetinire. Atunci când este selectat modul manual, dispozitivul de încetinire a transmisiei încetinește trenul de rulare, care va limita blocarea roților în pante abrupte și în condiții de sol umed. În timp ce întârzierea de frânare modulată poate fi activată automat atunci când piciorul operatorului nu este pe accelerație, pentru a menține un control constant al vitezei motorului, la coborâre. Aceste funcții reduc intervenția operatorului pentru o conducere mai ușoară. O serie de alte sisteme contribuie la nivelurile ridicate de siguranță automată, protejând atât operatorul, cât și utilajul. Printre acestea se numără inhibitorul neutru de viteză, protecția motorului la supra-viteză, precum și sistemele secundare de frânare și de direcție.

Menținerea în parametri optimi

Aceste puncte de service poziționate metodic sunt grupate și situate la îndemână, accesibile de la sol și de pe platforma de service, în timp design-ul roții montate direct pe jantă, permite montarea și demontarea sigură și rapidă.

Echipată cu elemente durabile care asigură o protecție superioară, R100 optimizează operațiunile și prelungește intervalele de întreținere pentru costuri operaționale mai mici. Atunci când este timpul pentru service, punctele de service ale R100 sunt poziționate metodic pentru a finaliza întreținerea rapid și eficient.

Întreținerea este asistată de o suită de informații afișate la bord, ce includ presiunile din sistem, temperaturile și raportarea defecțiunilor.

Nu în ultimul rând, R100 dispune de un grad ridicat de sisteme de filtrare pentru o performanță mai bună și pentru a prelungi durata de viață a componentelor. Fiecare sistem funcțional al sistemului hidraulic dispune de filtre magnetice de aspirație, precum și de un filtru de presiune pentru unitățile de direcție, pompa de acționare a frânelor și de răcire a frânelor. Filtrele de combustibil primar și secundar montate pe motor se combină cu filtrarea avansată a uleiului în două etape pentru a elimina contaminarea dăunătoare. Și filtrele de admisie a aerului pentru motoare aspirate contribuie la o admisie mai curată a aerului și la o durată de viață mai lungă a filtrului.

R100 este partenerul perfect pentru activitățile de exploatare minieră și în cariere. Te așteaptăm la reprezentanța locală Volvo.

Apasă contact

Sandra Jansen
Volvo Marketing & Communications Manager

[email protected]
T: +49 89 800 74 – 460

Dovada: Volvo Construction Equipment Germany GmbH.85737 Ismaning.
(Publicare gratuită – drept de copiere solicitat)