Skip to main content
Căutați
favicon

VOLVO EWR130E

Uimitorul EWR130E rescrie regulile în clasa compactă

Volvo EWR130E Mobilbagger

VOLVO EWR130E

Datorită celei mai scurte raze de pivotare, celei mai bune stabilității din clasa sa și renumitei cabine, Volvo CE EWR130E stabilește un nou standard de performanță pentru excavatoarele pe roți din clasa 12-13 tone.

12,900 - 14,400 kg

Greutatea operațională și capacitate maximă de ridicare de 5.900 kg

90 kW

Motor stadiu V cu 2.000 r/min

0,73 m³

Capacitate cupă

„Compact” este un cuvânt aproape prea lung
pentru a descrie noul EWR130E. Dimensiunile sale sunt atât de reduse, încât spatele, de doar 1,55 m (5’ 1”), și raza de pivotare frontală, de doar 1,81 m (5’ 11”), dau cea mai redusă rază de rotire din clasa de 12-13 t. Utilajul foarte compact este o premieră pe mai multe planuri și a fost proiectat de la 0, în baza contribuției substanțiale din partea clienților. Rezultatul este un utilaj extrem de manevrabil, cu performanțe excelente de ridicare, forță de săpare, flexibilitate în aplicații și vizibilitate excelentă pentru operator. Ah, și să nu uităm de spațiul confortabil și de ușurința în utilizare.

Se simte bine pe șantierele cu spațiu limitat
Având dimensiuni atât de reduse, noul EWR130E permite operatorului să lucreze chiar și pe cele mai înghesuite șantiere urbane. Și nu doar în orașe, ci și pe drumurile publice, unde siguranța traficului este primordială; și la fel este performanța sa – chiar și în proiecte de infrastructură mai mari. De asemenea, este atât de ușor încât poate fi folosit și în proiecte de peisagistică. Însă atuul său este abilitatea de a se strecura în spații înguste – datorită brațului său din două piese și a stabilizatorilor poziționați în linie. Acești noi stabilizatori ajută la poziționarea și stabilizarea utilajului atunci când nu există niciun centimetru in plus pe fiecare parte a acestuia.

EWR130E este recunoscut ca fiind fratele mai mic cu mai multă personalitate al excavatoarelor pe roți EWR150E și EWR170E. Totuși, poziționarea sa inteligentă îl diferențiază de utilajele de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că beneficiază de compactitatea unui utilaj mai mic de 10 t, dar oferă performanța unui model de +13 t.

EWR130E are un centru de greutate considerabil mai coborât în comparație cu utilajele echivalente, ceea ce ii asigura o stabilitate imbatabilă. Brațul format din două segmente, fără pivotare, ii oferă o capacitate de ridicare de până la 4,3l t (9,480 lb) la o rază de 6 m (19,7 ft). Acest utilaj pentru săpare proiectat inteligent, combinat cu recunoscutul motor D4 Volvo, oferă cea mai bună forță de rupere din clasă și o forță de rupere superioară.

Noile funcții adaugă flexibilitate și manevrabilitate
EWR130E prezintă două noi opțiuni interesante, și anume direcția pe toate cele patru roți și lama frontală divizată. Direcția pe cele patru roți îmbunătățește manevrabilitatea și mai mult prin reducerea razei de virare. Acesta, împreună cu o serie de alte moduri de direcție sunt selectate din cabină folosind un cadran rotativ. Totodată, lamele divizate oferă mai multe opțiuni pentru poziționarea utilajului pe un teren neuniform sau în jurul bordurilor.

YouTube

Prin încărcarea videoclipului, acceptați politica de confidențialitate a YouTube.
Află mai multe

Încărcați video

Apasă contact

Sandra Jansen
Volvo Marketing & Communications Manager

[email protected]
T: +49 89 800 74 – 460

Credit: Volvo Construction Equipment Germany GmbH.
85737 Ismaning
(Publicare gratuită – drept de copiere solicitat)